Monday, January 3, 2011

kEs Cinta duLu-duLu PunyeR

Ok
Dak Fisya nak mula bercerita.


Nie kira kisah dulu-dulu la.

Masa tuh umur aku 16 tahun. Masa Form 4. Si Fisya nih buat pertama kali bersua, tersenyum sipu malu-malu tucing bila berjumpa dengan seorang lelaki nih.
Si Fisya yang amat naif dalam soal hati mula terpikat dengan Si Dia.

Orangnya kira ok lah. Sesedap mata aku memandang. Haha.

*
**
***
****
*****


Masa mula-mula terserempak. Selisih denganya. Dia depan aku,

@#$^%!*&@)(_>><>&%!!
Mata aku terbeliak, tak kelip-kelip tengok dia.
Aduh .. tetibbe senak perut.
Hehehe ... Aku just pandang-pandang jek dulu. Lepas tuh ingatkan dia tak perasan ke. Alamak ! dia nampak lah DER. Dia toleh tengok aku balik. Aku mula gelabah gaban, buat2 korek garu2 hidung.
Ad0i !! Bebal k0 Fisya. Budak yang menjelikkan lah k0.

Dalam fikiran aku, mesti Dia ketawa punyer. Malunyeeee.
Aku terus masuk surau. Solat. Bila kat luar aku nampak Dia lah lagi.
Kawan2 Dia sok sek sok sek crite pasal aku lah tuh. Memang Si Fisya nih malu taw. Seingat aku nak jek ket0k2 kepala dieorang. Maluuuuu.

Kire nak kabe2 malu, aku sarung kasut ala-la macam orang tak cukup zat makanan. Pelahan macam siput sedut. Pas tuh tengok jam. Jalan terus.

Setiba keluar, selisih lagi dengan Dia. Aku pulang 'meremang bulu'. Maluuuunyeeee lagi.

Tiba2 Si Dia bersuara, teg0r aku. Pesanan 'jalan baik2 ye, jatuh bangun sendiri'.
Dia teg0r aku lah. Seronok bagaikan kanak2 rabina. Hehe.Lepas tuh aku jawab lah balik dengan keadaan malu2 gitu 'ok'.

Perasaan: macam nak berlari maraton.

1 hari tuh sampai kat rumah, suke giler ! Mulalah aku nyanyi2.

*
**
***
****
*****

Esok pulak,
Aku harap sangat dapt jumpa Si Dia lagi. Nasib malang pulak tak jumpa lah. Sedih tuh ade lah rasa tapi nak buat macam mane kan.
Eh!! tak2 .. geram pulak rasa, MANA DIA NIH ?


*****

Menjelang

Suasana jadi baik, Si Fisya nih jumpe lagi Si Dia kat padang bola. Rupe2nye Dia suka main bola.
Best ! Seronok menjadi-jadi. Aku berhenti tengok Dia main bola kejap. Lepas rindu. Lepas tuh balik.
Selepas je tahu tiap2 petang Dia akan main bola, hari2 aku turun tengok Dia kat padang tuh. dari pandangan aku tak lah terer p0n. Besa2 lah tapi ok lah dari aku yang 'kaki bangku' nih.
Nak jek aku tegor Dia kalo terserempak lagi. Mulut nih kelu pulak dah nak cakap.

*****
Hati berganda-ganda keriangan jumpe pulak kat kedai.
Aku pegi kedai nak beli roti, Si Dia pulak nak beli gam gajah kalo tak silap lah.
Jumpe lagi, kali nih kiteorang senyum2. Lepas tuh Dia teg0r.

Dia: 'Beli ape ?
'

Aku: 'Beli roti'.

Dia: 'owh'.

Aduh .. malas lah nak citekan setiap minit kejadian berlaku nih. Aku cite terus lah ye langkah seterusnya.

**********

Mulalah langkah Aku & Dia mula ingin kenal2.
Dari malu2, nak jek kaki melangkah keluar rumah jumpe Dia kat padang bola, boleh jumpe and sembang2 dengan Dia.
Nak dijadikan cerita, kiteorang dah rapat lah jugak. Kiteorang mula kawan2 sampai aku abis Form 5.

Kebiasaan macam aktiviti couple lain buat, kiteorang pun macam tuh lah. Melayari kebahagiaan alam percintaan. Cewahhhh. Tapi tak de lah sampai melampau k. Masih punya batas2.

Perwatakan Dia nih sangat caring and baik. Senang duduklah aku dengan Dia nih. layan aku baik2. Suke blanje aku makan2. Penting ! Dia tak kedekut.
Seronok 'bercouple' dengan Dia. Haha.

*****
Alam percintaan berlanjutan sampai aku ditawarkan masuk F0rm 6.
Masa tahun2 ni 'kiteorang mula gawat'. Keadaan hubungan mula suram lebih2 lagi selepas kejadian seorang perempuan nih jumpe aku, marah2, and cakap aku rampas boyfriend dia.

APE KES ?

Sumpahlah, aku memang tak tahu menahu pon. Hangin aku time tuh. Dah lah jumpe marah2 aku, langsung tak de peluang nak beri sedikit kata2 balas nih.
Siap warning,

Si Perempuan: Kalo akak nampak ko dengan Dia, siap !

Aku; Hangin siot !

Dah lepas marah2 aku, perempuan tuh blah ! Mengucap aku.

Masuk bilik termenung habis. Mak bapak aku panggil, tanya memang aku tak dengar.
Hati panas giler ! Terus ambik handset, call boyfriend. Kalo boleh nak je aku nih jerit2, marah2 cakap dengan Si Dia. Tah tahan r hati betul2 panas !

Aku pe lagi mintak penjelasan. Air mata dah nak meleleh bila cakap dengan Dia dalam phone.

Aku: Sapa perempuan tuh ?
Dia: Kite jumpe, nanti abang citekan.
Aku: taknak ! taknak ! cite skrg. Sape perempuan tuh. Kenapa abang tipu org !
Dia: abang tak tipu Fisya. Sumpah.
Aku: abang bohong ! benci abang !
Dia: tak ! jom jumpe. Abang dtg skrg.
Aku: dah tak payah.
Dia: alahai ... jgn mcmni.
Aku: sape perempuan tuh ?
Dia: ...............................................
Aku: napa diam ? tak0t ? ok. baik putus jek. Semoga berbahagia dengan perempuan tuh.
(habis
. tutup phone)


*****
Lepas jek hari tuh, kiteorg dah tak jumpe lagi. Aku dan Dia dah putus. Dia adalah try call tapi aku tak nak jawab. Malas dah. Silap2 kang aku teruk pulak dikejekan perempuan tuh.

Sedih giler aku. Cinta putus ditengah jalan. Kire ending crite aku nih buruk lah. Tak boleh dijadikan pengajaran dan kelegaan hidup.
hayyyy ... Malangnya nasib aku.

*****
Tapi nih kisah lalu. Aku pon dah maafkan Dia. Agaknya memang dah adat kot bila menikmati perjalanan bercinta nih. Ada pahit, ada manis. Tapi sampai bila2 kenangan nih memang aku tak boleh buang and lupe sampai bila2. Buat aku jadi remaja gagah dan tak takut mungkin satu hari akan dikecewakan jugak. Mungkin ?


1 comments:

E.d.Y said...

alahai..sadisnya cerita..xpe2...kumbang bukan seekor..hehe

Post a Comment