Monday, December 6, 2010

'Aku' jatuh Cinta dgn Kawan sendiri .".

Ikuti cerita ini. Korang rasa korang tergolong dalam situasi mana ?
..
^

Remaja 1:
Aku dah kawan dengan dia lebih dari 2 tahun.

Kami kenal masa sama-sama join aktiviti kat universiti & terus jadi kawan baik. Bersama lagi 5 kawan baik yang lain.

Lepas tuh, dah lama bergurau senda bersama, duka tawa bersama, akhirnya tanpa aku sedari, aku dah jatuh cinta pada dia masa tahun pertama lagi.


Kami berkawan ! .. 0f course,, aku layan dia special sikit lebih dari kwn2 baik yang lain, & aku rasa dia pun layan aku special jugak !
Lebih 2 tahun aku pendam .

Akhirnya aku tekad untuk bagitahu dia perasaan aku.

Hasilnya, apa yang aku dapat ?? Dia bagitahu aku yang dia hanya anggap aku kawan baik macam yang lain.


Memang dia layan aku special sikit dari kawan2 baik yang lain tapi masalahnya aku layan dia special !!
Kata orang , kalau org dah 'care' kat dia, apalah salahnya kalau dia 'care' kat kita jugak !...

Susah jugak untuk aku terima alasan dia tuh,
tapi ntahlah ~ aku ni self healing kot ? .... Pastu ok dah.

Sekarang, kami still kawan baik & aku dah xde lagi perasaan pada dia. Kira 0k lah aku bagitahu dia.


At least
aku tahu siapa aku !


Remaja 2:
Hurm ... memang susah kan ? kalau jatuh cinta dengan kawan baik sendiri ?

Siapa yang sangka ?

Rupa2nya ketika dalam berkawan tersimpan pulak satu perasaan sayang yang ikhlas.


Aku pernah bagitahu perasaan aku nih tapi timbul pulak banyak masalah.


S0, kami
decide jadi kawan je.

Walaupun susah tapi kami terpaksa terima sebab itu je jalan yang terbaik !.




Remaja 3:
Aku pulak berada dalam situasi yang berbeza. Kami berkawan baik sangat.

Layanan masing2 memang special antara 1 sama lain...tapi perasaan hanya sebagai kawan.

Sebelah pihak telah terjatuh cinta...sampai masa bila diluahkan, ianya tidak diterima.

Kedua-dua memang mempunyai rasa cinta dan kedua-nya tak terbalas pun.
Itulah senario cinta !
  • kekadang tuh, kita syok kat orang tuh sampai bermimpi tapi dia hanya cakap kawan.
  • Ada pulak, kita hanya anggap kawan tapi sebelah pihak lagi menaruh harapan.
haish !


Remaja 4:
Kenapa mesti ade perasaan cinta yer ?? huhu

kalau dah rapat,dah baik, mesti akan ada yang simpan perasaan.

Ade tak yang bercinta dengan kawan baik sndiri & akhirnya berkahwin ! ada anak ! ada cucu sampai ke cicit micit picit pun lah ! ???

Ataupun sebaliknya ?

Remaja 5:
Aku baru sahaja mengalami perasaan nie. Setelah sekian lama berkawan, hubungan kami jadi sangat rapat sampai terasa sangat dah macam
couple.

Kami selalu teng0k wayang sampai tempah
couple seat nih !...

Tapi, korang nak tahu, minggu lepas dia ada bagitahu yang kiteorang dah melebihi batas yang sepatutnya sebab kami sebenarnya dah sepakat hanya sebagai kawan baik sahaja. Tak lebih & tak kurang.


S0, aku terpaksa lah terima walaupun hati nie berat sebenarnya.


Tapi lama-kelamaan aku dah jadi biasa. Iyelah kan dia dah tak boleh terima aku lebih dari seorang kawan.


Cuma, sejak akhir2 nih perangai die pelik sikit sebabnya aku ada lah cuba nak berbual & mintaklah sikit pendapat tentang pelajaran tapi reaksi dia sangat teruk. Ada ke, dia
just balas cakap & bagi penjelasan tanpa pandang muka aku pun !??

Apsal ?
Dia takut ke ?

Situasi nie, tak fahamlah aku !! haiyahhh ~


Sekarang nie hubungan kami dah tak macam dulu, renggang sikit !
Tapi takpe lah, mungkin aku paham & kami perlu fikir dengan sebaik-baiknya mengenai perkara nih.

Kadang2 aku terfikir, kenapa dia taknak pergi lebih jauh dari sebagai kawan sahaja ?


Adakah dia ?
  1. mungkin dia belum bersedia untuk terima aku & nak kawan je dulu mungkin untuk mengenali hati masing2 ?
  2. sebab dia memang tak boleh terima aku lebih dari kawan ?
  3. ataupun dia inginkan aku buat sesuatu sebagai cara meyakinkan dia bahawa aku nie betul2 sayang pada dia & ingin teruskan kehidupan dengan dia sampai bila2 ?
Korang rasa macam mana ??

*************************************************************************************
Pesanan aku, walau apapun situasi dan cerita korang, ingatlah kata2 nih k ~

' LOve is nOt abOut findinG thE riGht pErsOn

But crEaTinG a riGht rElatiOnsHip ..
It's nOt abOut hOw muCh lOvE yOu hAve in thE bEgInning
But hOw mucH lOve yOu buiLd TiLL thE EnD... '

^_^

3 comments:

Cik Kira said...

haha~aku pernah bgni but skrag x lagi..:)

AISHA SAAD said...

hahaha!
aku tgh mengadapinya sekarangg...
tapi aku dah ade BF..

pstt mlm tadi aku jeles, dia ta layan aku...
teros aku sakit hati! bangang kan?

newayy, aku takkan la luahkan sebab benda mustahil he's one of my BF friend.. huahhh!

DiaUmaiNiNaz said...

tidak semestinya ia berakhir dengan sebuah percintaan dan terus bahagia sebagai pasangan hidup,jalan selamat ..berkawan dulu sblm mengenali hati budi dan demi menjaga persahabatan..jika ditakdirkan itu pasangan hidupmu, maka teruskanlah.

Post a Comment